Veel gemaakte fouten tijdens het tandenpoetsen

  • door

Het poetsen van onze tanden is iets wat we dagelijks doen. Dit zou moeten betekenen dat we inmiddels alles wel weten over hoe we goed voor ons gebit zorgen. Toch worden er nog veel fouten gemaakt tijdens het tandenpoetsen zonder dat we het doorhebben. Dit kan soms zelfs zorgen voor blijvende onnodige schade. Met de hulp van de producten van tandenborstel.com, zorg jij ervoor dat je alle hulpmiddelen in huis haalt om jouw gebit grondig en veilig te reinigen.

De verzorging van het gebit begint met het uitzoeken van de juiste tandenborstel. De gedachte is vaak dat je met een harde borstel beter kunt schrobben, en dus reinig je je tanden grondiger. Toch is deze gedachtegang niet de juiste. Een zachte borstel werkt vaak net zo goed, zo niet beter. Tandplak is eenvoudig te verwijderen, daarvoor hoef je niet enorm hard te schrobben. Ook is een zachte borstel beter voor je tandvlees. Naast de tanden en kiezen wordt ook vaak de reiniging van het algehele gebit vergeten. Zorg ervoor dat je ook aandacht besteedt aan het reinigen van jouw tandvlees en tong.

Omdat het tandenpoetsen bijna automatisch gaat, kan het op een gegeven moment wel eens vervelen. Je begint daarom maar te praten, heen en weer te lopen, of doet wat huishoudelijke klusjes. Ook al is het soms lastig, kies er toch voor om elke dag die paar minuten volledig te focussen op je gebit. Je gebit verdient het. Je gebit verdient ook af en toe een nieuwe borstel, in ieder geval, eens per drie maanden. Bij twijfel, schaf meteen een nieuwe aan. Ook nadat je ziek bent geweest is het de beste keuze om meteen een nieuwe aan te schaffen. De laatste veel gemaakt fout is het naspoelen van de mond met water. Dit is helemaal niet de bedoeling. Fluoride die in tandpasta zit heeft de functie om jouw glazuur te beschermen.